Kadın Büyükelçilerin Dünya Ortalaması Yüzde 23

Çankaya Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADUM), 24 Haziran Dünya Diplomaside Kadınlar Günü’nde “Diplomaside Kadınlar Neden Vazgeçilmezdir?” başlıklı bir çalıştay düzenledi. BM tarafından 2022’de ilan edilen gün kapsamında, Türkiye ölçeğinde düzenlenen ilk kurumsal etkinlikte konuşan KADUM Direktörü Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, 21. yüzyıl ilk çeyreğinde, The Shecrutiy Index 2021 datasıyla kadın büyükelçilerin dünya ortalamasının yüzde 23,1 ve aynı yılın kadın milletvekili ortalaması olan yüzde 27,4 ile karşılaştırıldığında politik gücün paylaşıldığı siyasal temsile göre dahi geri bir durumun diplomaside kadın varlığı açısından var olduğunu söyledi.