×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ekinci: ”Türk kadın diplomatlar olarak, Ulu Önder Atatürk’ün vizyonu sayesinde avantajlı bir noktadan yola çıktık”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Berris Ekinci, “Kadınlar Diplomaside Neden Vazgeçilmezdir” çalıştayında yaptığı konuşmada, “Türk kadın diplomatlar olarak, kadınların özgürleşmesini ve eşit temsilini cumhuriyetin temel direklerinden biri hâline getiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu sayesinde, Batı’daki pek çok kadına göre avantajlı bir noktadan yola çıktık. Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinden çok önce, 1934 yılında kadınların seçme ve seçilme hakkı tanıyan dünyadaki ilk ülkelerden biri olduğunu söylemekten her zaman gurur duyuyorum” dedi.

Çankaya Üniversitesi KADUM 24 Haziran Dünya Diplomaside Kadınlar Günü kapsamında ”Diplomaside Kadınlar Neden Vazgeçilmezdir Çalıştayı” düzenledi. Üniversite’nin Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan çalıştaya; Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçisi Berris Ekinci, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş, KADUM Direktörü Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, Arjantin’in Ankara Büyükelçisi Patricia Beatriz Salas, Panama’nın Ankara Büyükelçisi Mariela del Carmen Sagel Rosas ve Malta’nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar katıldı. Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı Özgür Ekşi ve gazeteci Murat Yetkin’in de katıldığı çalıştay, açılış konuşmalarıyla başladı.

Konuşmasına, ilk kadın büyükelçinin Rusya’nın 1930 yılında İsveç’e görevlendirdiği Alexandra Kollantai olduğunu belirterek, başlayan KADUM Direktörü Prof. Dr. Karahan Uslu, “Akabinde, birçok ülkede kadınların diplomat olarak resmi pozisyonlarda var olma süreci başladı” dedi.